Un profesor a fost surprins în timp ce fotografia subiectele de Bacalaureat pentru a ajuta un candidat în timpul examenului!

Publicitate

Un profesor care supraveghea cea de-a treia probă a examenului de Bacalaureat, în Iași, a fost surprins de celălalt profesor supraveghetor în timp ce fotografia subiectele de examen, scrie Ziaruldeiași.ro. Cadrul didactic a ignorat regulile regulamentului, având în vedere că acestea prevăd faptul că telefonul mobil este interzis în sala de examen.

Celălalt profesor a semnal imediat comisia din centrul respectiv, iar în urma verificărilor s-a demonstrat că persoana în cauză urmărea să ajute un candidat la examen. Comisia din centrul de examinare a anunțat Comisia Județeană, iar profesorul a fost eliminat din comisia de Bacalaureat, scrie aceeași sursă.

„La nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean se va constitui o comisie de cercetare disciplinară, care va stabili şi sancţiunile. Respectivul cadru didactic nu va mai fi inclus într-o comisie de Bacalaureat, între unu şi cinci ani. Totodată, poate primi şi o altă sancţiune, cum ar fi avertisment, observaţie scrisă, diminuarea salariului”, a declarat Paul Octav, inspector şcolar general adjunct, preşedintele Comisiei judeţene de Bacalaureat, potrivit Ziaruldeiași.ro.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!