Un primar din România a luat gunoaiele aruncate pe malul râului și le-a dus în curtea vinovatului cu un buldoexcavator | VIDEO

Publicitate

Măsură inedită de a îi face pe unii cetățeni certați cu legile de mediu să înțeleagă nu numai importanța acestora, dar și faptul că este de bun simț să nu arunci gunoiul unde te taie capul!

S-a întâmplat în România, la Sângeorz-Băi, unde primarul orașului pare hotărât să curețe albia Someșului Mare de gunoiae.

Potrivit timponline.ro, primarul Traian Ogâgău a ridicat mizeriile aruncate de un bărbat din Cormaia și i le-a dus… acasă.

Edilul din Bistrița-Năsăud, revoltat de ”nesimțiții care își bat joc de noi, de natură, de Dumnezeu și de apă” a scotocit printre gunoaie și a identificat o chitanță eliberată către bărbatul din Cormaia.

Ce a urmat este o ”lecție” dură și probabil în premieră în România: timponline scrie că primarul Ogâgău a chemat polițiștii locali și, cu ajutorul unui buldoexcavator, a fost ridicat mormanul de gunoi de pe malul apei. Acesta a fost transportat la adresa de pe chitanță și ”vărsat” în curtea respectivului.

Bărbatul nu era acasă și nu a putut confirma sau infirma că el este ”autorul”, dar gunoiul i-a fost lăsat în curte și, prin poștă, va primi o amendă.

Totodată, primarul de la Sângeorz Băi a anunțat public Prefectura și Garda de Mediu din județul Bistrița Năsăud că a filmat cu o dronă malurile Someșului Mare, pline de gunoaie, și a cerut tuturor colegilor primari să… taie în carne vie cu amenzi.

”Care cum mai prindem, la fel procedăm! Nu iertăm pe nimeni. Poate să vină Iisus Hristos! Fac apel la toți primarii de pe Valea Someșului: fără milă să intrăm un pic pe ei că nu se mai poate! (…) Să intervină prompt primăriile și să îi nenorocească financiar. Trebuie să ne implicăm cu toți dragi colegi primari că altfel nu se stârpește acest flagel niciodată și nu putem dezvolta turismul”, a mai spus Traian Ogâgău, potrivit timponline.

(sursa și FOTO: timponline.ro)

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!