Un preot care a fost prins băut la volan a dat “vina” pe vinul de la Împărtășanie! Preotul a contestat sancțiunile primite

Publicitate

O situație mai puțin obișnuită a avut loc în județul Constanța, acolo unde un preot a fost prin de către polițiștii rutieri în timp ce conducea un vehicul sub influența băuturilor alcoolice. În momentul în care a fost tras la răspundere, preotul s-a scuzat, spunând că alcoolemia din etilotest apare care urmare a vinului de la Împărtășanie, scrie Antena3.ro.

Polițiștii nu s-au lăsat înduplecați de scuza bărbatului, iar în urma rezultatului de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, preotul a primit o amendă de 1 305 lei, i-au luat permisul de conducere pe o perioadă limitată și a fost penalizat cu 9 puncte.

Situația nu a rămas, însă, așa. Preotul a contestat procesul verbal întocmit de polițiști, spunând că i s-a găsit o cantitate prea mică de alcool pentru ca aceasta să-i pună piedici în conducerea unui vehicul. Ba mai mult, bărbatul susține că alcoolul respectiv era de fapt vin, consumat în timpul Împărtășaniei și nu din alte surse, motiv pentru care ar trebui să fie iertat, potrivit sursei citate.

Cu toate acestea, sancțiunile polițiștilor au rămas în vigoare, pentru că argumente preotului erau neîntemeiate.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!