Un nou semnal de alarmă tras de senatorul Dragoș Popescu cu privirea la poluarea mediului înconjurător! “Poluarea în România are culoare politică”

Publicitate

Senatorul USR Dragoș Popescu a tras un nou semnal de alarmă cu privire la poluarea mediului înconjurăror. După ce a depus două inițiative ligislative care vizează îmbunătățirea calității aerului în România, politicianul dâmbovițean a sărit din nou la gâtul Gărzii de Mediu și Ministerului Mediului, care par a nu băga prea mult în seamă acest aspect extrem de important pentru sănătatea oamenilor. Senatorul a lăsat de înțeles, că poluarea în țara noastră are culoare politică, așa cum se observă în majoritatea domeniilor de activitate.

“Am asistat din nou la un val de poluare, cu valori ale particulelor în suspensie de peste 3-4 ori pragul maxim admis pentru protejarea sănătății umane.

Cetățenii ne scriu neputincioși, Garda de mediu pare de asemenea neputincioasă, iar în același timp Ministerul Mediului-Româniase preocupă să transmită puncte de vedere negative pe propunerile de îmbunătățire a cadrului legal privind controlul poluării.

Se pare că, până la urmă, poluarea are o culoare politică. Am depus 2 inițiative legislative care vizează îmbunătățirea calității aerului în orașele din România:

-Legea 104/2011 pentru îmbunătățirea sistemului de monitorizare și informare privind calitatea aerului.

-Transformarea în infracțiune a arderilor ilegale de deșeuri.

Pentru amândouă propunerile legislative Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor a transmis puncte de vedere negative Parlamentului. Argumentele Ministerului sunt cel puțin ridicole în ambele cazuri și ne fac să ne întrebăm la modul serios dacă acest minister apără poluatorii sau cetățenii.

Privitor la propunerea de modificare a legii 104/2011 privind calitatea aerului, Ministerul susține că ar trebui să așteptăm noua directivă a Comisiei Europene, adică cel puțin 5 ani până intră în vigoare în România.

Argumentele Ministerului sunt de neacceptat, pentru că:

-Nu fac nicio referire la fondul inițiativei legislative propusă;

-blochează orice reglementare de îmbunătățire a calității aerului, argumentând că la nivel european este în lucru modificarea Directivei privind calitatea aerului.

-Din enumerarea privind modificările aduse de noua directivă europeană din punctul de vedere al MMAP vom constata că sunt în deplină concordanță cu modificările propuse prin inițiativa depusă în Parlament.

Referitor la propunerea legislativă privind transformarea în infracțiune a arderilor ilegale de deșeuri am expus în postarea anterioară care sunt temele de interes pentru ministrul vânătorii, Tanczos Barna: cine și cum are voie să fotografieze râșii și urșii.

Ambele proiecte își urmează cursul în comisiile de specialitate ale Senatului și apoi Camera Deputaților și vom lua toate măsurile pentru a combate atitudinea absolut toxică a ministerului”, a transmis pe Facebook senatorul Dragoș Popescu.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!