Un nou proiect acceptat la finanțare din fonduri europene, la Moreni! Se vor construi 25 de insule ecologice digitalizate

Publicitate

Din 167 de administrații publice locale care au depus proiecte pentru construirea de insule ecologice digitalizate, municipiul Moreni se află pe locul 25 în lista finală de proiecte selectate, ceea ce înseamnă că noul proiect va fi finanțat din fonduri europene așa este specificat și în adresa Direcției Generale a Planului Național de Redresare și Reziliență – P.N.R.R. din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Prin intermediul acestui proiect, în Moreni vor fi înființate și dotate 25 insule ecologice supraterane încasetate digitalizate (ansamblu de containere), acestea urmând a fi amplasate preponderent în zone de blocuri.

Fiecare insulă va fi încasetată cu 5 containere de câte 1.1 metri cubi (mc) pentru toate cele 5 fracții: biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton.

Pentru fiecare insulă ecologică va fi asigurat prin finanțare un număr de 200 de cartele de acces. Fiecare insulă ecologică va deservi minimum 200 de locuitori sau apartamente.

Valoarea proiectului este de 1.463.551,25 lei, finanțarea fiind 100% asigurată prin fonduri europene.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!