Un nou incendiu la un spital din România! O pacientă ar fi dat foc la o saltea, 41 de persoane evacuate, trei medici au sărit pe geam

Publicitate

Un nou incendiu produs la un spital din România!

Provocat se pare de o pacientă, care avea în salon o brichetă, acesta a izbucnit, luni seara, la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. Trei cadre medicale au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au sărit de la etajul 1 al clădirii și au suferit fracturi la membrele inferioare. Alte zeci de persoane au fost evacuate.

Reprezentanții ISU DOlj au declarat pentru Digi24: ”Incendiul a fost lichidat. 18 persoane s-au autoevacuat, iar una a fost evacuată de către salvatorii ajunși la fața locului. Sunt și trei victime din rândul cadrelor medicale care se aflau la etajul 1 al clădirii și panicându-se au sărit pe geam. Acestea au suferit fracturi și au fost trimise la Spitalul din Craiova pentru mai multe investigații. A ars lenjeria de pat și s-a deteriorat zugrăveala din acea încăpere. Fum a fost din cauza saltelei și a pardoselei din încăpere. Nimeni nu a inhalat fum, pacienții sunt în stare foarte bună, s-au autoevacuat, nimeni nu a avut nevoie de oxigen”.

Datele de astăzi arată că 41 de pacienți au fost evacuați în timpul incendiului. Flăcările au izbucnit într-o rezervă în care se afla o pacientă și apoi s-au extins la alte două încăperi. O persoană supraponderală a avut nevoie de asistență pentru a fi evacuată. Incendiul a fost stins în aproximativ 20 de minute, iar cei trei medici de gardă, aflați deasupra rezervelor care au luat foc, s-au speriat și au sărit pe geam.

Spitalul de Psihiatrie din Craiova este unitate non-Covid.

Primarul orașului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, anunță că vor fi declanșate anchete după incendiul de la Spitalul de Psihiatrie. Domnia sa a declarat că unitatea medicală a fost recent reabilitată și că a solicitat declanșarea unei anchete pentru a afla cum a ajuns o brichetă la un pacient și de ce medicii de gardă nu au intervenit pentru a-i salva pe cei internați.

Sursă foto: ziarulunirea.ro

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!