Un medic a fost amenințat cu moartea de către un fost pacient! ”Te execut în spital, du-te la poliție până încă mai poți”

Publicitate

Un medic de la Spitalul de Urgență Alba Iulia a fost amenințat cu moartea, în repetate rânduri, prin mesaje trimise pe telefonul mobil de către un fost pacient. În mesajele respective, agresorul invita medicul să facă plângeri la poliție, pentru că acest lucru nu o să-l ajute. Cadrul medical a fost amenințat, de asemenea, că va fi incendiat, scrie Alba24.ro.

”Te execut în spital, du-te la poliție până încă mai poți, (…) acolo îți dau foc, te dobor cu legea sau fără, nu mă interesează legea în curând”, scria într-unul dintre mesajele de amenințare, conform sursei citate.

Totul a pornit după ce pacientul cu pricina a sunat medicul pentru a-i spune că are nevoie de o intervenție chirurgicală. Medicul i-a explicat că trebuie să vină la o consultație, iar apoi se va decide dacă are sau nu nevoie de operație.

Potrivit datelor apărute în presă, aceste fapte au avut loc în perioada mai 2018 – martie 2019, însă bărbatul cu pricina a fost trimis în judecată abia la finele anului 2020. Abia acum câteva zile agresorul a fost condamnat de Judecătoria Alba Iulia, scrie Alba24.ro. Sentința sa este de 6 luni de închisoare cu amânare. Magistrații l-au mai condamnat la 45 de zile de muncă în folosul comunității, în cadrul Primăriei Sebeș.

Decizia nu este însă una definitivă și poate fi atacată la instanța superioară, în termen de 10 zile.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!