Un judocan de aur! Gabriel Pleșa, de la CS Târgoviște, a devenit campion al României la juniori

Judocanul Gabriel Pleșa, legitimat la Clubul Sportiv Târgoviște, a devenit campion al României la juniori, la sfârșitul acestei săptămâni. Sportivul antrenat de Ilie Torcică a avut un parcurs excelent la Poiana Brașov, în finala Campionatului Național U16, în limitele categoriei 66 de kilograme.

În disputa pentru aur, dâmbovițeanul l-a învins prin ippon, pe Hunor Mihaly, de la CSȘ Miercurea Ciuc. Până la meciul din finală, Pleșa a trecut, pe rând, de Paul Resmerița (CSȘ Onești) și de Alexandru Petrescu (LPS Mircea Eliade București).

După cucerirea aurului, sportivul de la CS Târgoviște a demonstrat încă o dată că este unul dintre cei mai promițători și talentați judocani din România, așa cum o făcuse și cu trei ani în urmă, când ajunsese campion național la copii U14.

“Gabriel a avut parte de un parcurs excelent la Poiana Brașov. A devenit campion al României după ce a câștigat toate meciurile la pas. Este un sportiv de mare perspectivă. Mă bucur foarte mult de performanța atinsă de Gabriel. Îmbucurător este faptul că de la aceste Naționale am reușit să ne întoarcem cu trei medalii”,a declarat antrenorul Ilie Torcică, pentru site-ul clubului târgoviștean.

Alți sportivi de la CS Târgoviște care au reușit să urce pe podiumul de premiere la Naționalele U16 au fost Daria Ghinescu și Iulian Negoescu. Daria a ajuns vicecampioană a României, la categoria +70 de kilograme, iar Iulian a cucerit bronzul în limitele categoriei +81 de kilograme.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!