Un fotbalist târgoviștean, care evoluează în Superligă, a fost depistat pozitiv în urma unui control anti-doping. „Sunt uluit! Nici nu știu ce să spun”

Sursa Foto: Sepsi OSK / Facebook
Publicitate

Fotbalistul târgoviștean Cosmin Matei a fost depistat pozitiv. Jucătorul lui Sepsi Sfântu Gheorghe a fost depistat în urma unui control anti-doping efectuat după meciul dintre Sepsi Sfântu Gheorghe – Universitatea Craiova, disputat pe 4 februarie.

Mijlocașul dâmbovițean a fost depistat pozitiv, în urma unei probe de urină, cu 5-metilhexan-2-amină, o substanță aflată pe lista celor interzise.

Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a confirmat, luni, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul său oficial, testarea pozitivă cu metilhexanamina.

„În legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la încălcarea reglementărilor antidoping de către fotbalistul Cosmin Gabriel Matei, component al echipei Sepsi OSK, Agenţia Naţională Anti-Doping confirmă rezultatul analitic al probei de urină raportat în ADAMS de către Laboratorul de Control Doping din Bucureşti, dar îşi rezervă dreptul de a nu face declaraţii cu privire la aspectele din dosarul cauzei. Procedura de gestionare a rezultatelor este în curs de desfăşurare, motiv pentru care păstrăm confidenţialitatea informaţiilor puse la dispoziţie de părţi. Metilhexanamina (MHA) este cunoscută sub diferite denumiri, incluzând, dar fără a se limita la, dimetilamilamină, 1,3-dimetilamilamină, dimetilpentilamină, metilhexamină, metilhexanamină, 1,3-dimetilpentilamină, fiind interzisă doar în competiţie ca stimulent specific conform secţiunii 6.b”, se arată în comunicatul citat.

Fotbalistul târgoviștean a fost uluit de cele confirmate în urma testului antidoping. Acesta se apără și spune că a fost răcit, iar în acea perioadă a luat mai multe medicamente și suplimente.

„Am fost foarte mirat. Sunt uluit! Nici nu știu ce să spun. Și nici nu vreau să vorbesc deocamdată. Vă rog să mă înțelegeți! E o anchetă în desfășurare. Îmi doresc foarte mult să aflu ce s-a întâmplat, de fapt. Și de unde a apărut această substanță. Am fost răcit în acea perioadă. Am luat mai multe suplimente, medicamente, dar vom vedea ce ne vor indica analizele”, a transmis jucătorul potrivit sportpesurse.ro.

Ancheta este deocamdată în curs, iar ANAD precizează că nu se impune măsura suspendării provizorie obligatorie. Dacă jucătorul va fi găsit vinovat riscă să primească pedeapsa maximă: suspendare pe 2 ani.

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!