Un fotbalist important de la Chindia s-a retras din activitate! “Cel mai mult mă bucur că am promovat cu Târgoviștea în Liga 1”

Publicitate

Ionuț Parghel
Chindia Târgoviște nu va mai putea miza în noul sezonul pe unul dintre cei mai fotbaliști experimentați din lot. Apărătorul Marian Vătavu a anunțat în această săptămână că se retrage din activitatea competițională, după ce luna trecută a împlinit 37 de ani. Ultimul meci în care fundașul a evoluat pentru gruparea de pe “Eugen Popescu” a fost cel cu Luceafărul Oradea, din penultima etapă a Ligii a 2-a, când Chindia s-a impus cu 4-1. În acel joc, tehnicianul Viorel Moldovan, l-a trimis în teren pe Vătavu în ultimele zece minute ale întâlnirii, când i-a luat locul lui Liviu Mihai.

“Cel mai mult mă bucur că am promovat cu Târgoviștea în Liga 1

Imediat, după ce și-a agățat ghetele în cui, apărătorul a transmis că și-a îndeplinit marele vis la Târgoviște, acela de a promova cu echipa în prima ligă. “Am luat decizia de a mă retrage din activitatea competițională. Am ajuns la 37 de ani și trebuie să las locul și jucătorilor mai tineri. Așa cum se cunoaște viața fotbaliștilor este scurtă. Chiar dacă nu voi mai juca la nivel înalt pot spune că sunt fericit! Mă bucur cel mai mult că am promovat cu Chindia în Liga I, un vis pe care l-am așteptat o bună bucată de timp până a ajuns la îndeplinire. S-au depus eforturi considerabile și multă muncă până am promovat. Cât am jucat la Târgoviște a fost o perioadă frumoasă pentru mine. De asemenea, altă perioadă frumoasă din cariera mea a fost când am ieșit campion cu Dinamo, în sezonul 1999-2000. În schimb, amintiri de neuitat pentru mine rămân și meciurile dintre Dinamo și Steaua pe care le-am jucat la juniorii lui Dinamo”, ne-a declarat Marian Vătavu, jucător ce a început fotbalul la grupele de copii și juniori ale clubului Dinamo București. La Chindia a ajuns în urmă cu șase ani, iar de atunci a realizat cu aceasta două promovări: din ce în C în B (2015) și din B în A (2019).  Mai mult de atât, o altă promovare din B în A a realizat și cu Unirea Urziceni, în 2006.

A strâns 50 de prezențe în Liga 1

Vătavu a strâns pe prima scenă a fotbalului românesc 50 de prezențe în tricourile formațiilor Dinamo București și Pandurii Târgu Jiu. De-alungul carieriei apărătorul a evoluat pentru echipe precum Dinamo București, FCM Câmpina, Farul Constanța, Universitatea Cluj, Unirea Urziceni, Pandurii Târgu Jiu, CSM Râmnicu Vâlcea, Politehnica Iași, CS Otopeni și Chindia Târgoviște. După retragerea din activitatea competițională, foarte probabil, Vătavu va rămâne în structura clubului târgoviștean. Acesta deține și Licența B UEFA de antrenori.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!