Un deținut a murit la Penitenciarul Găești. Vezi cauza decesului

Publicitate

Un deținut a murit în dimineața zilei de 8 septembrie la Penitenciarul Găești. Conform unui comunicat al autorităților, bărbatul nu are legătură cu actualul context epidemiologic, ci ar fi decedat după ce i s-a făcut rău. Acesta era p persoană cu afecțiuni medicale cronice.

“Astăzi, 08.09.2020, în jurul orei 09.05, personalul medical al Penitenciarului Găești a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unei persoane private de libertate care a acuzat o stare de rău. Concomitent, a fost solicitat prin intermediul Serviciului Unic de Urgență 112, sprijinul unui echipaj de ambulanță.

În ciuda manevrelor de resuscitare aplicate cu promptitudine, atât de personalul medical al unității, cât și de personalul ambulanței sosit la fața locului, în jurul orei 09.50, a fost declarat decesul persoanei în cauză. Acesta se afla în evidența cabinetului medical cu afecțiuni medicale cronice.

În conformitate cu prevederile legale, s-a procedat la informarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești, a judecătorului de supraveghere a privării de libertate și a familiei deținutului.

De asemenea, facem precizarea că decesul în cauză nu intră sub incidența actualului context epidemiologic”, s-a transmis într-un comunicat al Penitenciarului Găești.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!