Un copil de 9 ani, accidentat în Munții Bucegi, ajutat de jandarmii montani din Dâmbovița. A fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la spital

Publicitate

Un copil de 9 ani, din județul Călărași, a fost ajutat, sâmbătă, de jandarmii montani dâmbovițeni, după ce s-a accidentat pe un traseu din Munții Bucegi. Minorul a fost cărat în spate un kilometru de jandarmi, iar apoi a fost preluat de un echipaj SMURD, care l-a transportat de urgență la un spital.

Conform unui comunicat al jandarmeriei Dâmbovița, în urma unui apel telefonic prin SNUAU 112, jandarmii de la Postul Montana Zănoaga au intervenit pe un traseu turistic din Bucegi, în sprijinirea unui minor accidentat.

“Un copil de 9 ani, care s-a accidentat pe un traseu turistic din Munții Bucegi, a fost ajutat de jandarmii montani de la Postul Zănoaga.

Familia, doi adulți și un copil minor din județul Călărași, se afla într-o drumeţie pe traseul montan Zănoaga – Scropoasa, iar la un moment dat, din cauza neatenției și a umezelii de pe traseu, băiatul a alunecat și s-a accidentat, fiind în imposibilitatea de a se mai deplasa.

Ajunşi la faţa locului jandarmii montani i-au acordat minorului măsurile de prim-ajutor, deoarece aceasta prezenta o rană deschisă la piciorul drept și era panicat.

Din cauza traseului greu accesibil cu autoturismul, jandarmii montani l-au cărat pe copilul accidentat în spate, pe o distanță de aproximativ 1 km, până la Cheile Zănoagei.

Apoi l-au transportat cu mașina de serviciu in zona Cuibul Dorului, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD și condus la spital, pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Dâmbovița.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă 112 sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!