Un copil de 13 ani s-a urcat la volan și a provocat un accident deosebit de grav în care și-au pierdut viața 9 persoane

Publicitate

Un copil de 13 ani s-a urcat la volanul unui pick-up și a provocat un accident tragic. El a fost implicat într-o coliziune frontală cu o camionetă în care se aflau jucătorii unei echipe universitare de golf. Accidentul s-a petrecut în statul american Texas şi s-a soldat cu moartea a nouă persoane, scrie dcnews.ro.

Astfel, poliţia locală a informat că şase jucători de golf de la Universitatea Southwest (New Mexico) şi antrenorul lor şi-au pierdut viaţa în accident, care a avut loc marţi seară în vestul statului Texas. De asemenea, adolescentul de 13 ani şi tatăl său de 38 de ani au murit şi ei, scrie sursa citată.

În ceea ce privește producerea accidentului, se pare că adolescentul a intrat pe banda de circulație opusă, lovind frontal camioneta. Ambele vehicule au luat foc imediat după impact, notează dcnews.ro.

Șofatul nu este permis în Texas la 13 ani. Abia la 15 ani se poate obţine un permis de conducere, cu care adolescentul poate conduce doar însoțit de un adult.

Gabor Sandor, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a ținut să menționeze că este foarte important ca șoferii să conștientizeze care sunt riscurile la care se expun în momentul în care nu conduc prudent.

„În starea în care e sistemul circulației rutiere la ora actuală, raportat la numărul de decese la 1 milion de locuitori, într-adevăr orice aport, inclusiv emisiunea dumneavoastră, e binevenit. Oricine poate să contribuie. Siguranța nu se raportează la comportamentul altora, ci este o imagine conjugată a tuturor participanților la trafic sau suma manifestărilor tuturor participanților la trafic.

Important este, prin aceste campanii sau prin orice intervenție, de pildă cursurile la care ați făcut amintire, care ar deveni o a patra verigă, o deformare într-o fază care nu e facultativă, să se îmbunătățească siguranța rutieră, iar orice astfel de efort nu putem decât să-l salutăm și să fie bine-venit.“, a spus Gabor Sandor, potrivit dcnews.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!