Un bebeluș de 6 săptămâni a murit după ce a fost botezat

Publicitate

Incident grav, duminică după-amiază, la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din cartierul sucevean Zamca! Un bebeluș de 6 săptămâni a ajuns în stop cardio-respirator la Urgențele Spitalului Județean Suceava direct de la botez.

Micuțul ar fi fost scufundat în cristelniță și a fost aproape înecat. Părinții au sunat disperați la 112 după ce a fost scos din apă. La fața locului a ajuns un echipaj SMURD, iar copilul a fost transportat în stop-cardio respirator la Spitalul Județean Suceava.

Băiețelul, care a fost născut prematur, a fost resuscitat la Urgențe și apoi internat la Terapie Intensivă. El respiră la aparate, fiind intubat și ventilat mecanic. Medicii sunt rezervați în ce privește evoluția bebelușului ajuns în stare gravă la ATI. Aceștia spun că dacă micuțul va scăpa cu viață va rămâne cu sechele neurologice din cauza hipoxiei cerebrale.

Conform uzanțelor în vigoare la acest moment, bebelușii ar trebui doar stropiți cu apă în timpul botezului și nu scufundați în cristelniță.

Conducerea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a început deja o anchetă la Biserica Sfinții Împărați  Constantin și Elena, unde a fost botezat copilașul. “Vom verifica ce s-a întâmplat exact. Știm că micuțul plângea foarte mult când a fost scos din cristelniță, dar părintele a observat că ceva nu este în regulă, l-a miruit”, a transmis preotul protopop Ionel Doru Budeanu.

UPDATE: Din păcate, bebeluşul a murit azi-noapte, în jurul orei 1, după cum anunţă digi24.ro. A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă după moartea copilului, anunță poliția din Suceava.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!