Un bărbat a vrut să dea 12.000 de euro mită polițistului care l-a prins după ce a furat 100.000 de euro!

Publicitate

La dat de 9 mai 2021 un bărbat care furase 100.000 de euro dintr-o locuință de pe raza municipiului Arad, a fost depistat în trafic de un agent de poliție în cadrul Biroului Poliției Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva.  După ce polițistul i-a expus motivele opririi sale pe traseu, inculpatul a vrut să îi ofere suma de 12.000 de euro, mită, pentru a putea scăpa, scrie Dcnews.ro. 

După această încercare, agentul de poliție i-a expus bărbatului toate acuzațiile care i se aduc în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. Drept urmare, DNA anunță că Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Alba Iulia au început urmărirea penală a persoanei în cauză ca urmare a săvârșirii infracțiunii de dare de mită, potrivit sursei citate.

De asemenea, bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, această decizie fiind admisă de judecătorii de la Tribunalul Alba, scrie Dcnews.ro. 

“Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, au declarat procurorii, potrivit Dcnews.ro. 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!