Un bărbat din Dâmbovița a fost ucis de un coleg într-un abator din Germania! A lăsat în urmă doi copii, iar soția sa este disperată și cere ajutor

Publicitate

Un bărbat din localitatea dâmbovițeană Ocnița, în vârstă de 35 de ani, care muncea într-un abator din Germania, a fost omorât, vineri, de un conațional de 34 de ani.

Crima s-a consumat vineri de dimineață, chiar pe linia de tranșare a abatorului Tonnies din Rheda-Wiedenbruck, în Renania de Nord-Westfalia. Potrivit poliției și procurorului de caz, incidentul s-a petrecut în jurul orei 07.00, în urma unui conflict. Criminalul, într-un impuls de furie și împins de la spate și concubina sa, a înfipt cuțitul în colegul său și l-a ucis. Bărbatul din Ocnița a murit în cele din urmă la spital.

Daniel  Sandu, dâmbovițeanul ucis, a  lăsat în urmă, acasă, pe soția sa și pe cei doi băieți ai lor. Acesta plecase la muncă, în Germania, în 2017 ca să trimită bani acasă pentru a construi o casă. Soția sa, Mirabela, cere acum ajutor pentru a reuși să repatrieze corpul soțului său, dar și să caute dreptatea în instanță. Mai mult de atâta, femeia a postat pe Facebook un mesaj dureros în care vorbește cum s-a întâmplat crima.

“Mă numesc Sandu Mirabela, locuiesc în comuna Ocnița, județul Dâmbovița. Sunt soția lui Sandu Daniel, bărbatul ucis, vineri, în data de 12.03.2021, de un coleg român la locul de muncă în abatorul Tonnies, Rheda Wiedenbruck, Germania.

Ne-am căsătorit în data de 1 septembrie 2017, avem doi copii minori, aproape de 2 și 8 ani. Soțul meu a plecat în Germania în martie 2017 cu scopul de a construi “căsuța noastră”. M-a lăsat în țară, având grijă de copiii noștri și de toate formalitățile pentru a construi casa, acte, materiale de construcții, muncitori, etc. Având locul de muncă în comună, m-am ocupat de toate cele necesare, chiar și în perioada sarcinii și de postnatal.

În momentul de față casa este aproape terminată, eram la partea exterioară, iar în câteva luni soțul meu dorea să vină acasă definitiv să ne bucurăm de copiii noștri împreună. Acesta a lucrat la abator cu forme legale din 2017 la MGM Handels und Vermitt GmbH, iar din decembrie 2020 l-a preluat firma Tonnies, Rheda Wiedenbruck, deoarece s-a desființat secția de vită, unde lucra.

Din câte am înțeles de la șefii și colegii lui români, vineri de dimineață în jurul orei 07.00 a existat o discuție între soțul meu și concubina agresorului. Aceasta lucra lângă el, i-ar fi cerut aparatul de ascuțit cuțitele, soțul nu a vrut să i-l dea, ea  i-a vorbit urât, iar el i-a întors vorbele. Concubinul, lucrând în apropiere la o altă bandă, a întrebat-o ce s-a întâmplat, ea i-a spus că a jignit-o. El a plecat de la bandă, s-a dus spre soțul meu, l-a îmbrâncit, soțul apărându-se l-a îmbrâncit și el, în timpul acesta a intervenit un coleg, dar agresorul l-a lovit și acesta, colegul retrăgându-se la lucru. Agresorul l-a împins  din nou pe soțul meu și în acel moment l-a înjunghiat în piept, cuțitul intrând printre capsele halatului.

Fostul șef de secție al soțului, văzând de la depărtare ce s-a întâmplat, sosind  lângă ei, a constatat că soțul meu era foarte palid la față, l-a întrebat dacă este bine, el a spus că da, ținându-se de piept. Concubinul femeii a fost trimis la banda lui. Fostul șef văzând sânge pe halatul soțului, a vrut să-i ofere primul ajutor, spunându-i să meargă la birou. Au mers câțiva metri, după care soțul meu a căzut dezechilibrându-l și pe acesta, căzând amândoi.

Din spusele unui șef cu care am vorbit, avea o tăietură foarte urâtă, i-a curs foarte mult sânge, i-ar fi perforat plămânul drept și nemaiputând să respire s-a înecat în propriul sânge. A venit poliția, după care ambulanța și elicopterul. Luându-l pe soțul meu și resuscitându-l, au constatat că nu are puls și ducându-l la spital, au declarat decesul.

Concubinii aceștia având fiecare câte doi copii, dar lăsați în grija foștilor parteneri, au fost interogați de poliție. În urma interogării, agresorul a recunoscut că l-a înjunghiat, după care a fost arestat.

În momentul de față nu știm la ce spital este, nu știm când o să-l trimită acasă, firma unde a lucrat a spus că se ocupă de repatrierea lui, dar după ce se termină ancheta de crimă. Dacă mă puteți ajuta cu sfaturi, un avocat care să vorbească limbile germană și română, mai multe informații despre legile aplicabile în Germania pentru drepturile omului, vă rog din suflet să mă ajutați”, reprezintă mesajul dureros al soției bărbatului ucis la abatorul din Germania.

După tragedia din abator, șeful organizației angajaților din cadrul Tonnies, Mustafa Kuyucu, s-a declarat șocat de acest incident. El a comentat în fața jurnaliștilor germani ceea ce s-a întâmplat în abator. “Suntem triști și consternați de cele întâmplate. Asigurăm tot ajutorul necesar angajaților, rudelor și prietenilor”, a vorbit Mustafa Kuyucu.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!