Ultimele noutăți în privința anului școlar. Copiii de grădiniță nu vor purta mască și nu mai este nevoie de declarația pe propria răspundere a părinților

Publicitate

Copiii de la grădiniță NU vor purta mască, iar pentru elevi nu mai este nevoie de declarația pe propria răspundere – acestea  sunt ultimele noutăți în privința noului an școlar, prezentate astăzi de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Oficialul de la Sănătate a subliniat că respectarea distanțării de un metru între elevi este una dintre condițiile ce trebuie respectată, alături de circuite clare de intrare și ieșire din școală.

De  asemenea, se impune diferențierea orarului la clasele primare, asta înseamnă ore decalate, pentru a nu se crea aglomerație în școală.

Totodată,  ministrul a spus că nu mai e nevoie de declarația pe propria răspundere, se va face zilnic triaj al elevilor.

Va fi deschis un portal de informare dedicat anului acesta: educația continua.edu.ro. Acolo, părinții, elevii, profesorii vor găsi informații necesare privitoare la acest an școlar. Va fi o linie de TEL VERDE la Ministerul Educației, dedicată părinților, elevilor, iar pentru directorii unităților de învățământ și autoritățile publice locale care doresc să acceseze fonduri europene va fi deschisă o altă linie.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!