Ultimele intervenții în Parcul Mitropoliei din Târgoviște. Reabilitat și reamenajat, el va fi redeschis de Zilele Cetății

Publicitate

Pregătiri în toi pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare și reamenajare din Parcul Mitropoliei Târgoviște.

Aici au loc ultimele intervenții înainte de redeschiderea parcului, care va avea loc pe 8 septembrie, în cadrul Sărbătorii Zilele Cetății.

Primarul municipiului, Cristian Stan, a anunțat că, după montarea rulourilor de gazon, cel târziu miercuri, va începe montarea băncilor și a coșurilor de gunoi.

Vă reamintim că proiectul are o valoare de 5,3 milioane de lei și a debutat anul trecut, în luna februarie.

Investiția, realizată după zeci de ani în care parcul nu a avut parte decât de cârpeli, a presupus: restaurarea ruinelor existente, punerea în valoare și protejarea acestora, refacerea turnului principal de acces în incintă, refacerea zidurilor vechiului paraclis al Mitropoliei, amenajarea aleilor de acces. Totodată, a  fost desfăcut integral pavimentul existent şi a fost montat un pavaj nou, diferenţiat, în funcţie de specificul suprafeţei destinate circulaţiei pietonale: zona alei pietonale, promenadă; zona loc de joacă pentru copii și paviment fără rosturi (zona pentru role, skateboard).

Pentru persoanele cu dizabilități, au fost realizate zone de acces în parc de tip plan înclinat (rampă), fără trepte sau borduri în vederea asigurării unui acces facil.

De asemenea, proiectul a prevăzut extinderea și înfrumusețarea zonelor verzi, cu vegetaţie înaltă (8-10m – aliniament), vegetaţie medie (4-6m – plantaţie de magnolii) sau vegetaţie joasă (– gazon şi amenajări florale), în total urmând a fi plantați peste 400 de arbori și arbuști.

Au fost reconstruite fântânile arteziene,  modernizate toate rețelele edilitare și adus mobilier urban modern.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!