Ultima săptămână a anului trecut a fost una de foc pentru pompierii dâmbovițeni! Au fost angrenați în peste 300 de misiuni

Foto: Arhivă
Publicitate

În perioada 26 decembrie 2022 – 1 ianuarie 2023, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au acționat la 339 evenimente: 13 incendii (locuinţe, anexe gospodăreşti, vegetație uscată etc.), 10 acțiuni la accidente rutiere, 18 acțiuni pentru asistența persoanelor aflate în dificultate, 10 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (deblocări de ușă, salvări animale, asigurare zonă etc.) și 288 cazuri medicale.

Pentru gestionarea tuturor solicitărilor primite, în toată această perioadă, precum și în noaptea de Revelion, peste 130 de pompieri au fost la datorie, zilnic, pregătiți să acționeze pentru protecția și siguranța persoanelor prin asigurarea intervenției operative.

Inspectorii de prevenire au executat acțiuni de control și verificare la unități de alimentație publică pentru depistarea şi înlăturarea potenţialelor cauze de incendiu. Ca urmare a verificărilor executate la 7 operatori economici au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, 13 avertismente și 2 amenzi în cuantum de 1000 lei.

Echipajele din cadrul subunităților de intervenție au executat 2 exerciții în teren pentru antrenamentul forțelor de intervenție și 21 acțiuni de verificare la secțiile de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Dâmbovița.

Instalațiile electrice utilizate necorespunzător și coșurile de fum necurățate au reprezentat principalele cauze ale incendiilor produse în această perioadă. Pentru a preveni producerea unor eventuale incendii care vă pot pune viața în pericol, vă recomandăm să manifestați prudență maximă la utilizarea sobelor sau a echipamentelor folosite pentru încălzirea locuinței. Stingeți întotdeauna focul în sobă înainte de culcare și nu folosiți mijloace de încălzire (sobe, reșouri, calorifere electrice, aeroterme și altele) cu defecțiuni sau improvizații. Orice mică improvizație poate conduce la evenimente cu pagube sau chiar cu pierderi de vieți.

De asemenea, verificați și curățați periodic coșurile pentru evacuarea fumului pentru că funinginea depusă pe interiorul acestora se aprinde și poate incendia întreaga locuință.
Puteți intra pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “FII pregătit” pentru consultarea ghidurilor privind modul de comportare în situații de urgență, accesând următorul link: https://fiipregatit.ro

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!