Ucraina nu mai vrea în NATO! Președintele Volodimir Zelenski este de acord să negocieze cu Rusia. “Putem discuta și găsi un compromis”

Publicitate

Președintele Ucrainei și-a schimbat radical discursul și dă semne de a bate în retragere. Într-un interviu acordat postului de televiziune american ABC News, Volodimir Zelenski a transmis că este de acord să negocieze cu Rusia pentru încheierea conflictului ce durează de 13 zile. Acesta a afirmat și faptul că nu vrea să mai insiste pentru obținerea aderării Ucrainei la NATO, una dintre problemele care au motivat din plin invazia rusă în țara pe care o conduce.

Volodimir Zelenski ar fi cerut din nou liderului rus Vladimir Putin să accepte un dialog, afirmând faptul că Ucraina este pregătită să vorbească și să caute compromisuri. Totodată, acesta a lăsat de înțeles că Ucraina nu este pregătită să capituleze.

Șeful statului ucrainean a mai spus că nu accepta niciodată să fie un președinte care “cerșește în genunchi”, transmițând că nu poate găsi un compromis asupra teritoriilor ocupate temporar și republicile nerecunoscute, care nu sunt recunoscute de nimeni, cu excepția Rusiei.

“Pentru că nu este vorba despre mine, este vorba despre oamenii care m-au ales. În ceea ce privește NATO, mi-am pierdut interesul pentru această problemă după ce ne-am dat seama că NATO nu este pregătită să accepte Ucraina. Alianței îi este frică de o confruntare cu Federația Rusă, nu este vorba despre mine, ci despre oamenii care m-au ales.

Vorbesc despre garanții de securitate. Cred că putem discuta și găsi un compromis asupra teritoriilor ocupate temporar și republicile necunoscute, care nu sunt recunoscute de nimeni, cu excepția Federației Ruse.

Ceea ce trebuie făcut este că Putin trebuie să înceapă să vorbească, să înceapă un dialog, în loc să trăiască într-un balon informative fără oxigen. Cred că acolo este”, a precizat Volodimir Zelenski, potrivit postului de televiziune american ABC News.

Președintele Ucrainei le-a promis ucrainenilor că nu va părăsi Kievul în ciuda bombardamentelor, în timp ce rușii au anunțat că vor înceta focul. Din 24 februarie și până acum, aproape 2 milioane de cetățeni au fugit din Ucraina

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!