”Turnul Chindiei NU va avea acoperiș și nici NU va fi placat cu polistiren”. Informațiile false din mediul public, dezmințite de conducerea CJD

Publicitate

Informații false circulă de câteva zile pe anumite platforme de socializare în legătură cu reabilitarea ce se derulează de ceva timp la Curtea Domnească din Târgoviște, cu precădere  în ceea ce privește Turnul Chindiei.

Acestea  au fost astăzi demontate de președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, care a precizat: ”Turnul Chindiei NU va avea acoperiș și nici NU va fi placat cu polistiren sau orice alt tip de izolație.

În momentul de față, emblema municipiului Târgovişte și a județului, la fel ca și alte monumente din Curtea Domnească, se află într-un amplu proces de reabilitare și restaurare, însă FĂRĂ A SE MODIFICA IMAGINEA ȘI STRUCTURA OBIECTIVELOR.

Schelele sunt montate doar în faza de execuție a lucrărilor, acestea fiind necesare pentru accesul constructorilor la zonele care vor suferi intervenții, iar acoperișul ridicat pe Turn are rolul de a proteja lucrările de precipitații, urmând a fi desființat la finalizarea proiectului. Mai mult decât atât, pentru a evita evenimentele nefericite și pentru protecția turiștilor, între canelurile platformei de pe acoperișul Turnului Chindiei, se vor monta balustrade de sticlă. De asemenea, pentru a pune în valoare arhitectura Turnului, se va realiza un mic spațiu de belvedere care va reînvia o mică parte a accesului din Turnul Chindiei către Palatul Domnesc”, a declarat șeful administrației dâmbovițene.

Valoarea lucrărilor ce se derulează la Curtea Domnească este de 19.626.845,70 lei, din care finanțare europeană nerambursabilă în proporție de 85%. Monumentele care sunt incluse în acest plan de reabilitare sunt: Ruinele Bisericii Paraclis, Biserica „Sf. Vineri”- Domnească Mică, Biserica Domnească „Adormirea Maicii Domnului” și Turnul Chindiei.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!