Turiștii români care merg în Bulgaria nu mai au nevoie de delarația pe propria răspundere

Publicitate

Românii care merg în Bulgaria nu trebuie să mai prezinte declarația pe propria răspundere prin care confirmau că au luat la cunoștiință și își asumă riscurile privind îmbolnăvirea cu COVID-19. Ministerul Afacerilor Interne a transmis joi că, la acest moment, nu există condiții speciale sau alte măsuri obligatorii privind regimul de intrare și tranzit pe teritoriul țării vecine pentru cetățenii care sosesc din România.

“Autoritățile bulgare au adoptat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Bulgaria. Astfel, potrivit ordinului ministrului sănătății bulgar, intrat în vigoare la data de 28 iulie 2020, cetățenii români care sosesc din România nu trebuie să mai prezinte declarația pe propria răspundere prin care confirmau că au luat la cunoștiință și își asumă riscurile privind îmbolnăvirea cu COVID-19 și se obligau să respecte măsurile anti-epidemiologice aplicabile pe teritoriul Bulgariei”, precizează MAE.

În acest context, Ministerul Român de Externe subliniază că, la acest moment, nu există condiții speciale sau alte măsuri obligatorii privind regimul de intrare și tranzit pe teritoriul Bulgariei pentru cetățenii care sosesc din România.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia. +359 2973 3510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Român din Străinătate și preluate de operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice: +359 879 440 758.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!