Turiști bucureșteni aflați în dificultate, în Munții Bucegi, ajutati de jandarmii montani de la Postul Zănoaga

Publicitate

Trei turiști din București au fost ajutați, joi, de jandarmii montani să ajungă în siguranță la destinație, după ce au rămas înzăpeziți pe un drum forestier din Munții Bucegi.

“Jandarmii de la Postul Montan Zănoaga au intervenit joi, 7 ianuarie a.c., în urma unui apel la 112, pe un drum forestier din Munţii Bucegi pentru a sprijini mai multe persoane aflate în dificultate.

Cei trei turişti din Bucureşti, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani, se aflau la Cascada 7 Izvoare şi intenţionau să se întoarcă la locul de cazare, însă au cerut ajutorul jandarmilor montani, deoarece nu au mai putut continua deplasarea, din cauza zăpezii.

Ajunşi la faţa locului, jandarmii de la Postul Montan Zănoaga i-au ajutat să deblocheze autovehiculul, i-au condus în condiţii de siguranţă până în zona Cabana Roşie, de unde turiştii şi-au continuat deplasarea spre Buşteni”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Dâmbovița.

Pentru prevenirea situaţiilor de pericol în zona montană recomandăm turiştilor următoarele:

– înainte de a pleca la drum, să vă informaţi asupra itinerariului propus, gradului de dificultate al acestuia, stării vremii, condiţiilor climatice locale;

– să aveţi autovehiculele echipate corespunzător pentru sezonul rece (anvelope de iarnă, lanţuri, nisip, lopată etc.);

– să folosiţi numai drumurile deschise circulaţiei;

– să apelaţi cu încredere la jandarmii montani, să respectaţi indicaţiile acestora specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate;

– să respectaţi măsurile de protecţie individuală pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Turiştii aflaţi în dificultate în Munţii Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă 112 sau numerele de telefon 0749.058037/0749.034639 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani de la posturile Zănoaga şi Peştera.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!