Turiste din București, rătăcite în Munții Bucegi, salvate de jandarmii și salvamontiștii dâmbovițeni, după o misiune de peste două ore

Publicitate

Două turiste din București, care s-au rătăcit în Munții Bucegi, zona Canionul Horoabelor, au fost salvate, în ultimul week-end de jandarmii și salvamontiștii dâmbovițeni.

Nefericitul incident a avut loc sâmbătă seara, iar acțiunea de căutare a celor două turiste de 43, și respectiv 49 de ani, a durat peste două ore.

“Jandarmii montani de la Postul Peștera și salvamontiști din cadrul Serviciului Salvamont Salvaspeo Dâmbovița, au intervenit în weekend pe pe traseul montan Canionul Horoabelor pentru a ajuta două turiste.

La lăsarea întunericului din cauza vizibilității reduse, a necunoașterii traseului practicat și a condițiilor meteorologice nefavorabile, respectiv burniță, turistele s-au panicat și au solicitat ajutorul salvatorilor montani.
Ajunși în zona Izbuc, jandarmii montani și salvamontiștii le-au condus pe cele două bucureștence, în condiții de siguranță până la Padina, unde aveau mașinile personale.

Acestea erau echipate corespunzător și nu au necesitat îngrijiri medicale.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona munții Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani”, se arată într-o informare a Jandarmeriei Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!