Turist dâmbovițean, din comuna Doicești, mușcat de un câine în zona Horoabe din Munții Bucegi

Publicitate

Un turist din Dâmbovița a fost atacat, în ultimul week-end, de un câine în zona Horoabe din Munții Bucegi, în timp ce se deplasa pe traseul Padina-Horoabe-Peștera, împreună cu mai mulți prieteni. Bărbatul, de fel din comuna Doicești, a fost mușcat de membrele inferioare. În ajutorul acestuia au intervenit jandarmii Postului Montan Peștera și salvamontiștii.

“Jandarmii de la Postul Montan Peștera și salvamontiștii au intervenit week-end-ul trecut în zona Horoabe din munții Bucegi, în sprijinul unei persoane aflată în dificultate.

Bărbatul în vârstă de 46 de ani, din localitatea Doicești, județul Dâmbovița se deplasa împreună cu mai mulți prieteni pe traseul montan Padina-Horoabe-Peștera cu intenția de a vizita un obiectiv touristic. La un moment dat, în zona Horoabe a fost atacat de un câine, care i-a provocat leziuni la membrele inferioare.

Ajunși la fața locului, jandarmii montani și salvamontiștii de la Serviciul Salvaspeo Dâmbovița i-au acordat turistului măsurile de prim-ajutor, deoarece acesta prezenta mai multe plăgi mușcate.

Bărbatul a fost transportat de salvamontiști însoțiți de jandarmii montani până în zona Dichiu, de unde a fost preluat de o ambulanță și transportat la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

Turiștii aflați în dificultate în munții Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgență 112 sau numerele de telefon 0749 058 037 sau 0749 034 639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!