Trei zile libere pentru elevi și profesori în contextul alegerilor locale

Publicitate

Elevii și profesorii din România vor beneficia, în perioada alegerilor, programate pe 27 septembrie, de trei zile libere.

Finalul săptămânii viitoare aduce organizarea de alegeri locale în  țara noastră, iar în procesul electoral sunt implicate multe școli, care găzduiesc scrutinul.

În aceste condiții, autoritățile au stabilit ca elevii și profesorii să beneficieze de trei zile libere pentru a permite organizarea secțiilor de votare și pentru dezinfectarea sălilor de curs.

Zilele libere vor fi vinerea dinaintea alegerilor (25 septembrie), dar și luni și marți (28 și 29 septembrie).

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că autoritățile doresc ca elevii să aibă liber vineri, înaintea votului și luni, după vot, pentru ca unitățile de învățământ să fie pregătite pentru desfășurarea votului, dar și pentru ca acestea să fie igienizate și dezinfectate după votare.

“Este o hotărâre care s-a dat după consultarea Grupului Științific. Într-adevăr, se fac niște dezinfecții terminale, care au anumiți timpi și pentru a avea siguranța  și a nu a mai avea efectele pe care le-am avut la începutul anului cu aceledezinfecții făcute în școli și cu intoxicarea copiilor. O să avem vineri închisă școala, luni și marți”, a precizat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!