Trei unități de învățământ din județul Dâmbovița vor primi finanțare pentru prevenirea combaterea și reducerea abandonului școlar!

Publicitate

Abandonul școlar reprezintă o problemă tot mai vizibilă și în Dâmbovița! 3 unități de învățământ din județul nostru se regăsesc pe lista finală a școlilor din România cu proiecte eligibile în cadrul Schemei de Granturi din cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar – runda a doua (seria a 2-a).

Este vorba de Liceele Tehnologice din Voinești și Nucet, dar și de Școala Gimnazială Petrești.

Proiectul vizeazã prevenirea si reducerea abandonului scolar la nivel gimnazial, îmbunãtãtirea rezultatelor obtinute de elevi la evaluarea nationalã de clasa a VIII-a, îmbunãtãtirea tranzitiei de la învãtãmântul secundar inferior la cel superior.

„Copiii reprezintă viitorul României! Fiecare copil merită șansa la educație! Ministerul Educației a publicat lista finală a cererilor de finanțare eligibile din cadrul Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar Runda a II-a (seria a 2-a).

În această nouă etapă, 85 de unități de învățământ din țară au fost declarate eligibile, trei fiind din Dâmbovița: Petrești, Voinești și Nucet.

Școala Gimnazială Petrești, Liceul Tehnologic Voinești și Liceul Tehnologic Nucet vor beneficia de finanțare pentru monitorizarea elevilor în risc de abandon școlar, reducerea absenteismului, achiziția de bunuri și digitalizarea procesului educațional.

Sprijinim unitățile de învățământ, elevii și profesorii pentru:

– prevenirea și reducerea abandonului școlar la nivel gimnazial;

-îmbunătățirea rezultatelor obținute de elevi la evaluarea națională de clasa a VIII-a;

– îmbunătățirea tranziției de la învățământul secundar inferior la cel superior”, a transmis despre această tot mai vizibilă și Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!