Trei unități de învățământ din Dâmbovița au primit titlu de „Școală Europeană”

Publicitate

După 2 ani de pandemie în care competiția nu a fost organizată, în acest an două licee și o școală din Dâmbovița au obținut titlul de „Școală europeană”. În acest an, din județul nostru au primit acest titlu Școala Gimnazială nr. 1 Moreni (reconfirmare), Liceul Teoretic „Iancu C. Vissarion” Titu și Liceul Teoretic „Petru Cercel” Târgoviște.

Ministerul Educației a premiat în acest an 90 de unități de învățământ din România. Titlul este valabil 3 ani.

Competiția „Şcoală Europeană” se adresează tuturor unităților de învățământ preuniversitar implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale Erasmus+. Se evaluează calitatea managementului școlar și impactul activităților derulate în cadrul școlii.

Competiția a fost lansată în 2004 pentru sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană. Competiția pentru obținerea certificatului „Școală Europeană” este recunoscută de instituțiile europene ca un bun exemplu de susținere și valorizare a parteneriatelor școlare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale.

Premiile au fost acordate la Palatul Parlamentului, acolo unde a fost prezent și deputatul dâmbovițean Carmen Holban.

„Cu mândrie am asistat la Palatul Parlamentului la acordarea premiilor competiției „Școală Europeană” 2022.

Școala Europeană este un titlu pe care instituțiile de învățământ îl obțin doar dacă acestea demonstrează că managementul este unul coerent, că se pliază pe nevoile și cerințele comunității.

Este meritul tuturor cadrelor didactice implicate în programele europene din educație, dar și a formării profesionale Erasmus+. Iar acest lucru se va vedea și în rezultatele pe care le vor avea elevii celor trei instituții de învățământ dâmbovițene! Felicitări”, a transmis parlamentarul dâmbovițean.

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!