Trei dâmbovițeni sunt cercetați pentru punerea în circulație de bancnote false. Doi dintre ei au fost prinși în timp ce încercau să părăsească țara

??????????????????????????????????????????????????????????
Publicitate

Polițiștii cercetează trei dâmbovițeni, cu vârste cuprinse între 21 și 23 de ani, pentru punerea în circulație de bancnote false și alte infracțiuni. În acest caz, oamenii legii au efectuat mai multe percheziții, reiese dintr-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, în urma unor anunțuri și discuții efectuate în mediul online, cei trei bărbați ar fi achiziționat, din județele Dâmbovița și Prahova, două telefoane mobile și un autoturism, contravaloarea bunurilor, de 1 300 de euro, fiind achitată cu bancnote de 100 și 200 de euro susceptibile a fi contrafăcute. Doi dintre bărbați au fost prinși când încercau să părăsească țara.

“Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște,  au documentat activitatea infracțională a trei bărbați de 21, 22 și 31 de ani, bănuiți de punerea în circulație de valori falsificate, înșelăciune, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, deținerea fără drept de obiecte pirotehnice, furt calificat și folosirea de echipamente clandestine în vederea racordării la rețeaua electrică.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că cei trei, ca urmare a unor anunțuri și discuții efectuate în mediul online, ar fi achiziționat, din județele Dâmbovița și Prahova, două telefoane mobile și un autoturism, contravaloarea bunurilor, de 1.300 de euro, fiind achitată cu bancnote de 100 și 200 de euro susceptibile a fi contrafăcute.

Pentru documentarea activității infracționale, în dimineața de 20 februarie a.c., polițiștii au efectuat 5 percheziții domiciliare, în localitățile Butimanu, Chiajna și București, unde au descoperit și indisponibilizat 4 telefoane mobile, un laptop, 4 cartușe nepercutate, 12 cutii cu articole pirotehnice, un ham cu toc pistol și două stații de emise-recepție.

Totodată, structura de combatere a criminalității organizat din Dâmbovița, sprijinită de efective din cadrul Poliției de Frontieră, a depistat, pe aeroportul Otopeni, doi dintre bărbații bănuiți de comiterea infracțiunilor, aceștia încercând să părăsească țara.

Au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere, iar, ca urmare a activităților de cercetare penală, în cursul nopții de 20 spre 21 februarie, cei trei bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore.

Ulterior, cei în cauză au fost prezentați Judecătoriei Târgoviște, instanța dispunând măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În cauză, cercetările continuă, sub coordonarea procurorului de caz, urmând ca, la finalizarea acestora, să se propună soluție prin unitatea de parchet competentă.

Activitatea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. În activități au fost angrenați și polițiști din cadrul  Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești și jandarmi”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

 

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!