Transportul public local de la Târgoviște, modernizare fără precedent cu bani europeni. A fost semnat contractul de execuție

Încă un proiect major, ce va fi realizat cu bani europeni, va demara la Târgoviște!

Joi, primarul Cristian Stan a semnat contractul de execuție de lucrări aferent proiectului ”Îmbunătăţirea transportului public urban prin achiziţionarea de vehicule ecologice, construirea infrastructurii necesare transportului, modernizarea şi reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transport public în Municipiul Târgovişte”.

Investiția va însemna un ”pachet” de transformare fără precedent a transportului public local, care va fi adus la standarde europene, cu tot cu o parte dintre străzile și bulevardele orașului.

Potrivit edilului, în linii mari, vor fi reabilitate străzi în lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Bătrân si Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum și pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom), vor fi modernizate stațiile de călători, vor fi construite 3 stații de capăt de traseu, un depou pe strada Calea Ialomiței și vor fi implementate sisteme integrate de management al transportului public.

Toate stațiile si mijloacele de transport vor fi monitorizate video, vor avea sisteme de informare pe bază de panouri în tehnologie LED, va fi implementat în plus și un sistem de management flotă, cu aplicații multiple.

Și cele 3 stații de capăt de traseu vor fi super moderne: vor fi prevăzute cu sală de așteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră mama și copilul, sistem de ticketing, cel puțin 30 de locuri de parcare, inclusiv pentru taxi si persoane cu dizabilități.

”Valoarea contractului de execuție este de 42.562.374,36 lei, fără TVA, lucrările vor debuta luna viitoare, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene”, a declarat primarul Cristian Stan.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!