Transportul public de la Târgoviște, în modernizare istorică. A fost semnat contractul de peste 122 milioane lei fonduri europene

Publicitate

Veste excelentă pentru târgovișteni, mai ales că schimbarea se va vedea chiar din acest an.

A fost semnat contractul de finanțare europeană pentru proiectul de modernizare a sistemului de transport public din municipiul Târgoviște, cel mai mare proiect din istoria orașului, valoarea acestuia fiind de 122.743.134,13 lei!

Anul trecut, administrația locală târgovișteană a finalizat licitația de achiziție a celor 28 de autobuze, reprezentând prima etapă a procesului de modernizare a transportului public local, urmând ca în cea de-a două etapă, să fie achiziționate încă 12 autobuze.

A fost ales modelul Mercedes-Benz Citaro Hybrid, votat autobuzul anului 2019, iar noul vehicul va oferi târgoviștenilor condiții excelente de transport începând chiar din acest an, 2020.

Semnarea efectivă a contractului de furnizare dintre Primăria Târgoviște și Mercedes – Benz România se va realiza în următoarele zile, iar avantajele ulterioare finalizării proiectului deosebit de complex vor determina posibilitatea acordării unor gratuități la transportul în comun cât mai multor categorii de oameni, dar și un tarif foarte rezonabil pentru acest serviciu. În afara confortului deosebit pe care noul sistem de transport public local îl va oferi târgoviștenilor, costurile de operare vor scădea la 1/3 din cele actuale, iar emisiile de dioxid de carbon vor fi drastic reduse  – a transmis primarul Cristian Stan.

”Proiectul este finanțat din fonduri europene și are în vedere modernizarea fundamentală a transportului public în comun târgoviștean, nu numai prin achiziționarea de vehicule ecologice, dar și prin construirea infrastructurii necesare, modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transportul public în municipiul Târgoviște”, a declarat edilul.

Concret:

– vor fi achiziționate autobuzele amintite, vor fi realizate 28 de stații de călători de traseu, 3 stații de capăt de traseu, un depou pe Calea Ialomiței și vor fi reabilitate străzi în lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum și pasajul peste calea ferată pe DN 72), vor fi implementate sisteme integrate de management al transportului public. Achizia de lucrări va fi lansată luna această.

– toate stațiile și mijloacele de transport vor fi monitorizate video, vor avea sisteme de informare pe baza de panouri în tehnologie LED, va fi implementat în plus și un sistem de management flota, cu aplicații multiple.

– cele 3 stații de capăt de traseu vor fi prevăzute cu sala de așteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o camera mama și copilul, sistem de ticketing, cel puțîn 30 de locuri de parcare, inclusiv pentru taxi și persoane cu dizabilități.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!