Transportatorii anunță proteste de amploare dacă statul nu ia măsuri de sprijinire în fața creșterii prețurilor la carburanți

Publicitate

Transportatorii amenință cu proteste de amploare după ce valul de scumpiri i-a afectat foarte mult și nimeni nu s-a oferit să adopte măsuri care să estompeze efectele majorării prețurilor la combustibili și la polițele RCA.

Angajații din domeniul transporturilor spun că au eșuat toate încercările de a găsi soluții și sprijin din partea Guvernului pentru depășirea crizei și că decizia privind organizarea de proteste are legătură modul în care situația a fost gestionată de șeful Consiliului Concurenței, scrie tomisnews.ro.

„Ne-a convins aroganța și nepăsarea șefului Consiliului Concurenței, care cere plafonarea prețurilor la energie, carburanți și polițe RCA „la un nivel cât mai ridicat, fără compensare” și doar pentru „consumatorii vulnerabili”. Această abordare din partea statului arată că se dorește falimentarea firmelor românești și mai ales a celor de transport”, susțin reprezentanții COTAR.

În lipsa unor măsuri concrete și în fața unei atitudini cinice din partea statului, transportatorii anunță proteste de amploare, cu mașina în stradă.

„Statul ar trebui să găsească și soluțiile pentru salvarea firmelor românești și a economiei României, pentru că altfel va fi distrusă România. Guvernul nu trebuie să lovească în firmele românești care abia mai supraviețuiesc în urma acestor scumpiri în lanț.

După ce am constatat că nu este nimeni interesat de cerințele și chiar de propunerile noastre, până când vom obține de la Guvernul României soluții concrete de ieșire din criză, vom recurge la toate formele legale de a protesta cu toate mașinile în stradă, în toată țara!”, a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!