Transport gratuit pentru toți elevii care urmează cursurile la unitățile de învățământ din Târgoviște

Publicitate

Școlarii care urmează cursurile la unitățile de învățământ din municipiul Târgoviște pot circula gratis pentru a merge la școală. Elevii nu mai sunt nevoiți să scoată bani din buzunar pentru a cumpăra bilete sau abonamente, după ce Primăria Târgoviște va acorda gratis transportul public tuturor elevilor care învață la școlile de pe raza orașului.

Anunțul a fost făcut de primarul urbei, Cristian Stan, în această săptămână, într-o conferință de presă. Pentru a beneficia de gratuitate, elevii trebuie să se adreseze operatorului de transport și să facă dovada calității de elev. Toate cheltuielile cu decontarea transportului școlarilor vor fi susținute de Primăria Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița și unitățile de învățământ.

„Pe ceea ce înseamnă transportul public în comun, este asigurată gratuitatea pentru toți elevii ce învață în municipiul Târgoviște. Din acest punct de vedere vor trebui să depună o cerere la operatorul de transport pe baza carnetului de elev, pentru cei cu domiciliul în Târgoviște, iar pentru cei ce domiciliază în alte alte unități administrativ-teritoriale, vor trebui să solicite de la școli o adeverință.

Pe baza acestei adeverințe, operatorul va face o situație și jumătate din transport, pentru elevii din municipiul Târgoviște, se plătește jumătae de către primărie, jumătate de către unitatea de învățământ, prin Ministerul Educației.

Pentru elevii care locuiesc în afara municipiului Târgoviște plata se va face jumătate prin Ministerul Educației și jumătate de Consiliul Județean Dâmbovița”, a precizat primarul Cristian Stan, într-o conferință de presă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!