Tragedie în Munții Bucegi. Un turist de 56 de ani a căzut într-o prăpastie de 70 de metri

Publicitate

Un turist în vârstă de 56 de ani s-a prăbușit zeci de metri într-o prăpastie, în apropiere de Vârfu Omu. La scurt timp după incident, colegii lui au cerut ajutor salvamontiștilor, însă victima nu a mai putut fi salvată.

Accidentul s-a petrecut duminică la orele prânzului, în masivul Bucșoiu. Bărbatul încerca să coboare de pe munte cu câțiva prieteni. La un moment dat, acesta a alunecat și a căzut din poteca turistică numai puțin de 70 de metri spre Valea Bucșoiului. Prietenii acestuia au ajuns primii la victimă și au constatat că avea leziuni incompatibile cu viața.

Salvamontiștii din Bușteni care au ajuns la locul accidentului au constatat decesul și au pregătit victima pentru extragere, moment în care au mai primit o solicitare de la o tânără de 18 ani care suferise un traumatism cranian prin cădere cu pierdere de cunoștință. Salvamontiștii au întrerupt acțiunea de extragere a celui decedat și au plecat imediat în ajutorul tinerei de 18 ani.

Recuperarea bărbatului mort din Bucșoiu va continua în această dimineață. A fost solicitat și sprijinul unui elicopter SMURD.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!