Tragedie în Munții Bucegi, noaptea trecută. Doi alpiniști au fost găsiți morți după ce au căzut de la înălțime

Publicitate

Tragedie în Munții Bucegi, în cea de-a doua zi a noului an! Doi alpiniști au fost găsiți morți după ce au căzut de la înălțime de pe Brâna Mare a Morarului.

Victimele sunt o femeie și un bărbat, ambii alpiniști de profesie.  Aceștia au fost găsiți morți, sâmbătă seara, în masivul Bucegi de către salvamontiștii din Bușteni și Prahova, care au fost solicitați să intervină printr-un apel la 112.

“Salvatorii montani au ajuns la locul accidentului, unde din păcate, au găsit două persoane decedate. Se pare că alpinistul a încercat să ajungă la fată și a căzut și el. Fata va fi coborâtă în această noapte, iar băiatul mâine.

Acțiune deosebit de dificilă, aflată în desfășurare, în masivul Bucegi. Un apel 112, recepționat de către Dispeceratul Salvamont Prahova, ne anunță că o alpinistă a căzut din Brâna Mare a Morarului, înspre Valea Cerbului.

O echipă de prim răspuns, formată din trei salvatori montani, se deplasează spre locul accidentului, pentru a evalua starea victimei și a acorda primul ajutor medical, dacă este cazul. Echipa de sprijin, formată din opt salvatori montani, va veni în ajutorul primei echipe, asigurând transportul victimei și recuperarea celui ce a anunțat accidentul”, au transmis sâmbătă seara cei de la Salvamont Prahova.

Sursă foto: Salvamont  Prahova

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!