Tradiția colindatului, păstrată cu sfințenie în cartierul Sagricom din Târgoviște! Cadru de poveste la Biserica „Sfântul Voievod Neagoe Basarab”

Publicitate

În seara de 23 decembrie, cartierul Sagricom din Târgoviște s-a animat din nou! Iar, în acest an, mai mult ca niciodată! Aici, colindele se păstrează cu sfințenie ca la sat.

Cu mic cu mare, localnicii și nu numai, s-au adunat pentru a duce mai departe tradiția colindelor de Crăciun. Astfel, sute de copii și adulți s-au strâns la Biserica „Sfântul Voievod Neagoe Basarab” pentru a da glas celor mai frumoase colinde românești care vestesc Nașterea Domnului.

Copiii, împreună cu preotul cartierului, Dragoș Bădescu (inițiatorul evenimentului), au colindat zona caselor, iar cei din zona blocurilor i-au așteptat pe micuți în apropierea bisericii pentru a le oferi și ei covrigi, eugenii, fructe și diferite dulciuri, care i-au bucurat din plin.

Tot aici, pe copii i-a așteptat și Moș Crăciun pentru a le oferi cadouri. Moșul a ajuns într-o trăsură în intervalul când micuții se aflau la colindat, pe străzile din cartier. Totodată, în momentul când bătrânelul cu barbă albă și-a făcut prezența s-a aprins și un foc de tabără, care a dus la crearea unui cadru de poveste pentru toți cei prezenți.

Înainte de a primi daruri de la Moș Crăciun, copiii au urcat pe scenă și au cântat colinde. Corul Parohiei „Sfântul Neagoe Basarab” și corul de copii de la Băleni au animat atmosfera de Crăciun cu colinde tradiționale.

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!