Tot mai rău în România! Specialiștii avertizează că vom avea până la 12.000 de cazuri de Covid-19 pe zi până la sfârșitul săptămânii

Publicitate

Specialistul Octavian Jurma face preziceri tragice în legătură cu situația epidemiologică a României. E posibil ca țara noastră să treacă prin calvarul prin care au trecut alte state europene, precum Italia, având în vedere creșterea alarmantă a numărului de cazuri. Astfel, dacă acum o săptămână toate județele erau în scenariul verde, acum majoritatea de apropie de cel roșu, iar situația devine alarmantă pe zi ce trece.

„De mâine vom depăși 10.000 de cazuri noi pe zi și o vom ține așa până duminică cu un maxim posibil și la peste 12.000. În această săptămână vom depăși toate recordurile negative ale valurilor 2 și 3. Ce urmează? Ce vom face? Simplu, urmează să repetăm tragedia din Lombardia în România. Dacă italienii repetă acum siguranța din valul 1 în România, noi urmează să repetăm dezastrul din valul 1 în Italia. România va demonstra lumii ce înseamnă nu doar să ai lideri negaționiști, ci și o majoritate intoxicată de propagandă negaționistă”, a declarat Octavian Jurma, potrivit Digi24.ro.

Octavian Jurma atrage atenția că printre noi există o propagandă negaționistă și antivaccinistă care are un efect cu rezultate tragice asupra populației. Propaganda pornește, spune specialistul, în primul rând din conducerea statului, de la un Guvern și un Parlament care nu se ocupă de bine societății.

„Seduși de propaganda negaționistă și antivaccinistă, românii au ajuns la un consens: cei vulnerabili vor plăti cu viața pentru confortul celor care se cred invulnerabili. Pentru negaționiști, la fel ca pentru guvernanți, este imposibil de înțeles că într-o pandemie, la fel ca într-un război, cine nu este parte din soluție e parte din problemă.

Negaționiștii sunt parte din problemă, însă, treptat, pe măsură ce își impun punctul de vedere în spațiu public și politică, agresivitatea lor crește și se vor îndrepta împotriva celor care sunt parte din soluție, a oamenilor responsabili, care vor fi supuși unor restricții inutile și discriminatorii„, adaugă Octavian Jurma, potrivit Digi24.ro.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!