Tot mai multe neclarități cu privire la testele de salivă ale elevilor! Ministerul Educației transmite că nu mai sunt, compania care le importă susține că mai există

Publicitate

Compania care importă testele de salivă pentru elevi a anunțat că acestea sunt contractate încă din data de 4 decembrie 2020. Cu toate acestea, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că nu mai există teste pentru cei mici, scrie GazetadeSud.ro.

Singura problemă a fost cea a întârzierii livrării, iar acest lucru s-a întâmplat din cauza apariției și răspândirii tulpinii Omicron. În acest context, compania susține că a anunțat oficialii prin comunicate, atașând și documentele necesare, pentru a demonstra că testele au fost achiziționate de mult timp înainte.

”DDS Diagnostic are în stoc cele 2,4 milioane de teste contractate, încă din data de 4 decembrie, din care 400.000 de teste au fost gata de livrare înainte de 2 decembrie 2021. IGSU nu a recepționat marfa și a trimis o notificare de rezoluțiune a contractului din cauza întârzierii livrării. Pentru justificarea întârzierii livrării cu 30 de ore, compania DDS Diagnostic a furnizat toate documentele necesare, documente care demonstrează că intrarea în țară a transportului a fost întârziată din motive imprevizibile, independente de voința noastră.

Astfel, la data de 02.12.2021, am informat IGSU și am invocat apariția situației de forță majoră prevăzută în contract. Apoi Camera de Comerț și Industrie a României a emis Avizul privind existența cazului de forță majoră.

Subliniem că întreaga cantitate de teste este pe stoc și poate fi livrată de îndată, în interesul tuturor părților implicate și mai ales al elevilor, cadrelor didactice și funcționării sistemului de sănătate” se arată în comunicatul trimis de compania, potrivit GazetadeSud.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!