Topul țărilor în care se dă kilometrajul înapoi. Pe ce loc se situează România

17
Publicitate

Potrivit unui studiu realizat de o platformă care se ocupă de verificarea istoricului mașinilor, românii se află pe locul al doilea în Europa în ceea ce privește topul țărilor în care se dă kilometrajul înapoi, cu un procent de 20%, după Letonia. Compania a efectuat acest studiu de cercetare bazat pe aproape 900.000 de verificări ale istoricului mașinii din anul 2021, scrie dcnews.ro.

Pe locul trei se află Estonia, urmată de Lituania, Rusia și Ucraina. Ponderea vehiculelor modificate în Polonia și Ungaria a ajuns la 12 și, respectiv, 14%. De asemenea, se pare că 1 din 10 mașini second hand verificate pe platformă în Cehia, Slovacia, Slovenia, Croația și Serbia prezintă fraude de acest fel, mai scrie sursa citată.

„Principalele surse de mașini second hand pentru piețele est-europene sunt Germania, Franța, Belgia, Olanda și Italia. Tranzacțiile transfrontaliere cu mașini sunt cele mai riscante, deoarece aici citirile de kilometraj sunt adesea modificate. Derularea kilometrajului mașinii este o așa-numită crimă invizibilă. Potrivit unor cercetări științifice, provoacă pagube economice de peste 9 miliarde de euro pe an numai în Europa.

„Este adevărat că, cu toate întreruperile lanțului de aprovizionare din ultimii doi ani, vehiculele impecabile sunt puține. Acesta, totuși, nu este un motiv bun pentru a închide ochii pur și simplu. Obținerea unui raport de istoric poate elimina multe dintre înșelătoriile comune pe care le veți întâlni pe piață, frauda de kilometraj fiind printre cele mai comune”, precizează Buzelis, citat de dcnews.ro.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!