Toate școlile din învățământul preuniversitar dâmbovițean încep cursurile cu prezență fizică și cu prima testare din salivă

Publicitate

Mâine, 3 ianuarie, încep cursurile din învățământul preuniversitar, cu excepția claselor I-IV, care mai rămân o săptămână în vacanța de iarnă.

Astfel, în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului educației nr. 5549/05.11.2021, cursurile semestrului I încep luni pentru clasele din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal, respectiv luni, 10 ianuarie 2022, pentru grupele/clasele din învățământul preșcolar și primar.

În ceea ce privește contextul epidemiologi actual, începând cu data de 3 ianuarie 2022, toate unitățile cu învățământ din județul Dâmbovița vor funcționa cu prezență fizică, prin raportare la rata de incidență (197 de unități de învățământ, din totalul celor 503, cu un număr de 34940 de elevi).

În județ există o singură excepție, o singură clasă cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate, însă această situație expiră pe 4 ianuarie 2022.

Situația actualizată zilnic a grupelor/claselor/unităților cu activitate suspendată este publicată pe site-ul oficial al inspectoratului școlar, la secțiunea Funcționarea unităților de învățământ:

http://www.isj-db.ro/functionarea-unitatilor-de-invatamant

Inspectoratul Școlar Juețean Dâmbovița informează că, în luna decembrie 2021, a primit și distribuit unităților de învățământ 345.590 de teste, acestea acoperind și necesarul pentru prima testare din săptămâna 3-7 ianuarie 2022.

Vă reamintim că semestrul al II-lea începe pe data de 17 ianuarie 2022 și se desfășoară până în data de 10 iunie 2022.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!