Titi Aur despre cauza accidentelor rutiere: “La şcoala de şoferi spun că vor să ia permisul, nu să înveţe să conducă”

Publicitate

Specialistul în conducerea defensivă, Titi Aur, a vorbit despre cauza accidentelor mult prea dese din România spunând că este vinovat sistemul de formare al șoferilor care nu are o programă suficient de profundă. Acesta spune că șoferilor tineri le sunt date informații care în mare parte sunt nefolositoare, fiind doar noțiuni teoretice și nu unele care să îi ajute să se protejeze în trafic, potrivit Dcnews.ro.

“Copiii noştri sunt needucaţi, toţi copiii. Le băgăm formule în cap, îi obligăm să înveţe tot felul de lucruri, dar nu sunt lucruri care sunt cu adevărat necesare în viaţa de zi cu zi. Dar nu îi învăţăm reguli de circulaţie, cum să treacă strada, pentru că nu avem timp în programă pentru asta. Când Poliţia Rutieră, ISU, se duc să încerce să îi înveţe câte ceva pe copii, asta li se spune, că nu e timp, că e programa încărcată. Asta înseamnă că un copil care trece strada cu părintele sau cu bunicul printre maşini aşa va înţelege că trebuie să treacă strada. Că nu îi spune nimeni că trebuie să treacă pe la trecerea de pietoni, când e verde şi când nu trece nicio maşină.”, a declarat Titi Aur potrivit sursei citate.

Acesta a adăugat faptul că cei care fac școala de șoferi urmăresc doar obținerea permisului de conducere și nu să învețe într-adevăr să conducă. Elevii nu sunt învățați să folosească anumite strategii pentru anticiparea pericolelor în trafic.

“Vorbim de situaţii care se predau la cursurile de conducere defensivă: pericolele potenţiale. Fiecare dintre noi, cei care circulăm regulamentar, trebuie să fim capabili în orice moment să depistăm, să scanăm fiecare pericol potenţial. Greşeala celui care întoarce pe linia continuă e clară, majoră, dar şi cel care intră într-unul care face o manevră ciudată, neregulamentară, are partea lui de vină, analizând din punctul de vedere al conducerii defensive.”, a declarat specialistul în conducere defensivă, conform Dcnews.ro. 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!