Titi Aur avertizează: radarele amplasate doar în mașinile inscripționate vor duce la consecințe tragice! “Acolo unde te avertizează că e radar să mergi încet, iar în acea zonă va fi bine”

Publicitate

Specialistul în conducere defensivă, Titi Aur, avertizează că propunerea lansată de parlamentari potrivit căreia radarele să fie amplasate în locuri vizibile, doar în mașini inscripționate, ar putea avea consecințe tragice, spune acesta potrivit Dcnews.ro. În România, mai ales, rata deceselor este în continuă creștere din cauza accidentelor rutiere. Cu toate acestea, se pare că parlamentarii nu i-au în serios acest aspect.

Titi Aur atrage atenția că o astfel de regulă ar putea duce la creșterea numărului de accidente, având în vedere că șoferii ar reduce viteza doar acolo unde se află radarul:

“Asta înseamnă că se va putea merge cu 200 km/h, fiecare cu cât vrea, acolo unde nu există radar. Asta va duce la creşterea numărului de accidente. Dacă am avea 1 milion de poliţişti să stea la fiecare colţ de stradă, probabil ar fi în regulă, dar e puţin probabil aşa ceva. Deci probabil vor fi radare doar în locurile speciale, unde au fost accidente, ceea ce înseamnă că se vor muta punctele negre în altă parte, la câţiva kilometri distanţă. Nu e o rezolvare”, a declarat Titi Aur, potrivit Dcnews.ro. 

Specialistul în conducere defensivă a concluzionat că nu doar amenzile sunt benefice pentru scăderea accidentelor rutiere, ci și conștientizarea șoferilor că doar prudența poate salva viața.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!