În timp ce românii se plâng că nu găsesc de lucru, contingentul de lucrători din afara UE, suplimentat azi în România la 50.000

Publicitate

Pe fondul unei creșteri cu 27,8% a cererilor pentru angajarea de muncitori străini, Guvernul a aprobat, în şedinţa de astăzi, suplimentarea la 50.000 a contingentului de lucrători din afara UE care pot solicita drept de muncă în acest an în România.

”Suplimentarea contingentului de muncitori străini pentru acest an vine în contextul în care, în primul semestru, s-a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de cereri – 27,8%, prin raportare la perioada similară a anului 2020. Anul trecut a fost stabilit un contingent de 30.000 de lucrători străini nou admişi pe piaţa forţei de muncă din România, din care, până la sfârşitul anului 2020, au fost eliberate 27.258 avize de angajare, 90,8% din total. De la începutul acestui an şi până la sfârşitul lunii iulie au fost eliberate 17.196 avize de angajare (adică 68,7% din total) şi pentru acelaşi interval de timp sunt în curs de soluţionare alte 3.620 de solicitări de eliberare a avizelor de angajare”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Pe de altă parte, deși românii se plâng că nu găsesc de lucru, ministrul Muncii a mai arătat că numărul locurilor de muncă vacante din România a crescut în acest an, iar aproape 30.000 de locuri de muncă disponibile transmise de angajatori la ANOFM sunt comunicate în mod repetat de aceştia.

”Suplimentarea contingentului de lucrători răspunde necesităţii de a asigura forţa de muncă cerută în unele sectoare de activitate, care nu poate fi acoperită de lucrătorii români, şi previne situaţiile în care străinii lucrează în România fără forme legale”, a mai declarat ministrul Muncii.

În urmă cu o săptămână, AJOFM Dâmbovița a anunțat că are în baza de date 284 de locuri de muncă disponibile pentru persoanele care sunt în căutarea unui serviciu, cele mai multe (219) adresate persoanelor calificate.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!