TikTok-ul: un mediu periculos pentru tineri! O adolescentă a fost la un pas de o tragedie încercând să facă o provocare virală!

Publicitate

TikTok-ul este acum pe placul multor adolescenți, atrăgându-le atenția și antrenând-i să se implice în cât mai multe provocări pe care să le îndeplinească și să le posteze pentru a se mândri cu filmulețele în fața prietenilor virtuali, fapte ce le aduce popularitate.

O adolescentă din Spania a fost la un pas de o tragedie după ce a acceptat să îndeplinească una dintre aceste provocări, virale în acest moment în mediul virtual. Provocarea presupune ca o persoană să fie împinsă pe stradă de către necunoscuți. Tânăra s-a lăsat împinsă de prietenele ei chiar pe partea carosabilă, în fața unei mașini, scrie Antena3.ro.

Întreg incidentul a fost filmat cu telefonul mobil și postat pe TikTok, cu speranța că va câștiga mai multă popularitate, potrivit sursei citate.

În urma acestui eveniment, psihologul Elena Gorjanu a tras un semnal de alarmă pentru părinți, întrucât aceștia trebuie să gestioneze foarte bine activitatea copiilor lor din mediul online și să-i învețe să aleagă un conținut de calitate:

“TikTok încurajează realizarea de conținut și copilul poate răspunde la videoclipuri. În propriile capturi video apărea această dorință de a face un conținut mult mai mare, iar acest lucru doar pentru a genera popularitate, iar dacă popularitatea nu se vede, atunci participând la aceste provocări, poate apărea și pericolul.

Părintele trebuie să învețe copilul cum să folosească internetul și dacă este nevoie să se folosească acesta pentru a dezvolta talentele. Trebuie să fie monitorizați și mai ales să li se explice care sunt pericolele și ce se poate întâmpla.

Copilul trebuie să înțeleagă că internetul nu face parte din viața reală, iar timpul în fața calculatorului trebuie să fie cât mai redus”, a declarat psihologul Elena Gorjanu, potrivit Antena3.ro.

Sursa foto: Antena3.ro

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!