Tichete pentru elevi pe suport electronic prin programul “Școala după școală”. Legea a fost promulgată

Publicitate

Elevii până în clasa a IV-a inclusiv vor putea opta să primească tichete pentru educație pe suport electronic, în vederea achitării cheltuielilor din programul derulat în sistem public sau privat de tipul “Școala după școală”. Acest lucru se poate realiza după ce miercuri, 29 decembrie, președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 6/2021 pentru modificarea și completarea unor acte normative, care prevede acordarea de tichete pentru educație pe suport electronic prin programul „Școala după școală”.

Statul finanțează, în limita sumelor alocate cu această destinație, programul “Școala după școală” pentru elevii de până în clasa a IV-a inclusiv, ai căror părinți sau reprezentanți legali solicită în scris acest serviciu, prin tichete pentru educație pe suport electronic a căror valoare nominală lunară se raportează la indicatorul social de referință și este de 0.8 ISR, exprimat în lei, pentru fiecare copil înscris în program.

“Potrivit prevederilor legii, unitățile de învățământ , prin decizia consiliului de administrație, își pot extinde activitățile cu elevii după sau înaintea orelor de curs, prin programe “Școala după școală”, dacă dispun de infrastructura și de personalul necesare implementării acestor programe. Pentru elevii până în clasa a IV-a, inclusiv părinții, reprezentanții legali sau, după caz, persoana care a fost desemnată de părinte pentru întreținerea unui copil, pe perioada absenței părinților, conform art. 104 din Legea nr. 272/2004 privind protecția drepturilor copilului, republicată, cu modificările și completările ulterioare, după caz pot alege tichete pentru educație pe suport electronic în vederea achitării cheltuielilor din programul “Școala după școală”, informează agerpres.ro.

Persoanele îndreptățite optează în scris pentru aceste tichete pe suport electronic, individual pentru fiecare copil, la sfârșitul fiecărui an școlar sau la momentul înscrierii copilului la școală pentru noul an școlar.

Cerințele privind emiterea, contractarea, utilizarea și decontarea tichetelor pentru educație pe suport electronic se stabilesc prin ordin al ministerului Educației emis cu cel puțin 3 luni înainte de începerea anului școlar 2022-2023.

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!