Testele de salivă ale elevilor, motiv de scandal! Actuala situație a trezit furia părinților și a profesorilor. “Cum să dai teste la bax?”

Publicitate

Așteptate de foarte mult timp, testele rapide pentru elevi s-au dovedit a fi o mare dezamăgire pentru toată lumea. Școlile la care au ajuns deja i-au pus pe părinți să le ridice, spunând că instituția nu-și asumă testarea. În acel moment s-a declanșat haosul, pentru că părinții s-au plâns de faptul că obiectele nu au venit ambulate igienic.

Surpriza a fost de asemenea și a directorilor de școală, care au primit cutii cu seturi de câte 25 sau 50 teste, pe care profesorii trebuie să le asambleze. Situația a trezit furia nu numai a cadrelor didactice, ci și a părinților care își simt copiii în centru bătăii de joc al statului. Aceștia nu-și explică cum de testele mai pot fi folosite sau mai respectă regulile de igienă dacă sunt atât de multe persoane care le ating, cu mâna goală.

Astea ar trebui să fie testele de încredere? Dacă secretara e pozitivă  şi  a strănutat ieri în mâna cu care distribuia totul în pungi pentru toată şcoala? Dacă părinţii care preiau pentru toată clasa sunt pozitivi? Credeţi că le aranjează cineva cum fac eu – sterilizand totul cât de mult pot, cu mască,  cu mănuşi? (Şi evident că tot nu simt că este suficient de curat – nu se pune problema de steril – pentru că le fac pe o masă la mine în  sufragerie….). Cum să dai teste la bax? În care univers vă  bazaţi voi pe ele?”, spune un părinte supărat pe o pagină de Facebook, scrie Adevărul.ro.

Profesorii, de asemenea, s-au arătat dezamăgiți de sistem, de modul în care sunt tratați copiii din România, fără niciun pic de respect sau cuviință, fără să le fie luate în considerare drepturile, ori să le fie asigurată protecția sanitară care le-a fost atât de mult promisă.

„În calitate de profesor, nici nu vreau să văd acele teste, dar nici nu voi mai accepta să intru în clasele în care elevii nu respectă regulile de combatere a răspândirii virusului, eu fiind vaccinată cu 3 doze. Căci dacă elevii nu poartă corect masca (unii nici nu o au) dacă în pauze stau “claie peste grămadă”, dacă nu aerisesc clasa măcar în pauze…este în primul rând vina părinţilor“, a scris un profesor, potrivit sursei citate.

Directorii școlilor au transmis încă de ceva timp că responsabilitatea testării este a părinților, întrucât profesorii au alte atribuții pentru care să-și aloce timpul. Totodată, au fost foarte mulți profesori care nu au fost de acord cu testarea efectuată de cadrele didactice.

Sursa foto: Adevărul.ro

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!