Testarea elevilor, în coadă de pește? Teste antigen există, însă nu și personalul medical care să testeze elevii

Publicitate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susţine proiectul Ministerului Sănătăţii prin care se intenţionează testarea COVID-19 în şcoli cu teste antigen, dar subliniază că este nevoie de personal medical pentru aceste proceduri.

De data asta, culmea, testele antigen există, însă nu există personal suficient cu competențe medicale pentru a le aplica.

”Avem însă nevoie de personal, pentru că tot personalul cu competenţe medicale angajat în Ministerul Educaţiei e constituit din 113 medici şi 268 de asistenţi medicali. Personalul de medicină şcolară din Ministerul Sănătăţii e constituit din 788 de medici de medicină generală, dacă nu mă înşel, plus ceva mai mult de 500 medici stomatologi şi peste 3.000 de asistenţi medicali.

În total, personalul cu competenţă este de 5.000 de persoane, cu competenţe medicale. 5.000 de persoane pentru 17.000 de şcoli cu personalitate juridică-structuri arondate. E nevoie de personal medical nu numai pentru administrarea testelor, pentru că testarea este un act medical şi nu unul educaţional. Este nevoie de personal medical şi pentru eventuale situaţii nedorite în care într-o fază, în timpul orelor de curs, apar 1, 2, 3, 4 cazuri de copii care prezintă simptome – repet, în timpul orelor”, a declarat ministrul.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!