Terenul de fotbal cu suprafață artificială a fost inaugurat la Târgoviște. Chindia a efectuat un antrenament oficial în perspectiva meciului cu FCSB. Galerie Foto

Publicitate

Începând de joi, 29 octombrie, municipiul Târgoviște beneficiază de un teren de fotbal cu suprafață de joc artificială și dimensiuni standard, în prelungirea Complexului Turistic de Natație.

Inaugurarea acestuia s-a făcut în prezența autorităților locale și județene, a reprezentanților FRF, a reprezentanților  cluburilor de fotbal din Dâmbovița afiliate la FRF și a reprezentanților Complexului Turistic de Natație.

Noul teren va fi destinat antrenamentelor fotbaliștilor tuturor cluburilor din județ care sunt afiliate FRF fără costuri.

Lucrările la stadion au fost realizate de Primăria Municipiului Târgoviște în parteneriat cu Federația Română de Fotbal. Proiectul a fost prezentat în ianuarie 2018 de autoritățile locale, în prezența președintelui FRF.

Suprafața noului teren sintetic este de 9 543.00 metri pătrați, iar tribuna are o capacitate de 300 locuri. Acesta este dotat cu instalație de nocturnă, iar mai mult de atât, după ce va fi omologat, poate găzdui și meciuri oficiale la nivel juvenil.

Inaugurarea noului teren a fost făcută de primarul orașului Târgoviște, Cristian Stan, și de Răzvan Burleanu, președintele FRF. La inaugurare au mai fost prezenți Corneliu Ștefan (președintele CJ Dâmbovița), Cătălin Rădulescu (viceprimarul municipiului Târgoviște), Mihai Stoichiță (director tehnic al FRF), Gabriel Bodescu (secretar general-adjunct FRF), Ciprian Prisăcaru (director Complexul Turistic de Natație), dar și reprezentanți ai cluburilor de fotbal FC Pucioasa, Flacăra Moreni, CSȘ Târgoviște, GSA Nucet și Chindia Târgoviște, unde jucătorii ultimei echipei au efectuat și un antrenament oficial în perspectiva meciului cu FCSB, programat luni în campionat.

Amenajarea terenului sintetic de fotbal din Târgoviște face parte dintr-un proiect amplu început de Federația Română de Fotbal prin care se dorește construirea unui asemenea teren în fiecare județ din țară. Terenul sintetic din Târgoviște se alătură celorlalte terenuri finalizate din Timișoara, Piatra Neamț, Iași, Botoșani, Râmnicu Sărat și Giurgiu, iar acestora li se adaugă și terenul cu suprafață naturală de la Târgu Mureș.

Declarații

Cristian Stan – primarul municipiului Târgoviște

Vreau să mulțumesc Federației Române de Fotbal pentru investiția făcută! Este cel mai frumos moment al unei investiții, momentul inaugurării, pentru că e un proiect dus la final cu succes. Târgoviște are începând de azi un teren sintetic la standarde FIFA, cu instalație de nocturnă și o tribună de 300 de locuri, realizat în parteneriat cu Federația Română de Fotbal, un parteneriat ce va dura încă zece ani. Zona în care e amplasat va continua să se dezvolte, avem mai multe proiecte în acest sens. Referitor la acest stadion, primăria municipiului Târgoviște s-a ocupat de tot ceea ce ține de infrastructură, iar Federația Română de Fotbal a montat suprafața de joc.

 

Răzvan Burleanu – președintele FRF

“Ne-am dorit foarte mult ca acest proiect să prindă viață, mă bucur să văd că am reușit să realizăm acest teren și mulțumesc primăriei din Târgoviște pentru implicare, în special domnului primar. Obiectivul a fost să redăm copiilor bucuria jocului de fotbal, iar acum copiii din Târgoviște au un nou teren unde pot practica fotbalul. Îmi aduc aminte ce era aici când am făcut prima vizită, acum totul arată mult mai bine. Infrastructura este una foarte importantă, tot fotbalul românesc are nevoie de investiții în această zonă. Ca urmare a condițiilor meteo, în România aproximativ cinci luni din an terenurile cu gazon natural nu se pot folosi în condiții optime, astfel că terenurile cu suprafață sintetică sunt o soluție bună. Este cel mai mare proiect investițional al FRF, unul finanțat exclusiv din mediul privat, împreună cu sponsorii noștri am creat acest fond pe care l-am alocat în această direcție. Nu ne vom opri aici, am realizat deja astfel de terenuri la Timișoara, Piatra Neamț, Iași, Botoșani, Râmnicu Sărat și Giurgiu, iar anul acesta ne dorim să mai inaugurăm două, la Satu Mare și la Reghin, dar proiectul va continua și în alte județe, bineînțeles cu sprijinul autorităților locale”.

Sursă foto: Octavian Geala

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!