Tensiuni uriașe și la nivel declarativ. Viceministrul Riabkov: Rusia ar putea lua la ţintă transporturile de arme occidentale către Ucraina

Publicitate

Escaladează tensiunile dintre statele lumii în contextul războiului din Ucraina, invadată de Rusia pe 24 februarie a.c.!

Astăzi viceministrul de externe rus a ameninţat Statele Unite, declarând că Rusia ar putea lua la ţintă transporturile de arme către Ucraina, unde armata rusă avansează de două săptămâni, notează France Presse, citată de Agerpres: ”Am avertizat Statele Unite că livrarea de arme pe care o orchestrează din mai multe ţări nu este doar un gest periculos, dar şi un act ce face din convoaiele menţionate ţinte legitime”, a declarat Serghei Riabkov într-un interviu acordat postului de televiziune Pervâi Kanal, potrivit surselor citate.

Pe de altă parte, oficialul rus a făcut declarații șocante, subliniind că nu mai sunt valabile garanțiile de Securitate cerute Occidentului de Rusia (în special asigurarea că Ucraina nu va adera niciodată la NATO) și că acum ”situația s-a schimbat complet. Chestiunea este acum să obţinem implementarea obiectivelor liderilor noştri”, a spus el, făcând referire la “demilitarizarea” Ucrainei cerută de Kremlin.

Riabkov a ”aruncat mingea” în terenul SUA și a declarat, în interviul citat, că ”totul depinde de Washington”, cu referire la reluarea dialogului cu Statele Unite, ”în special în ceea ce priveşte acordurile Start pentru limitarea arsenalelor nucleare”.

Potrivit Agerpres, viceministrul de externe rus a mai spus că Moscova ”va da dovadă de calm”, dar ”sunt gata” listele de sancțiuni de represalii împotriva Occidentului, precizând că vor fi supuși restricțiilor politicieni, antreprenori și alte personalități.

Un adevărat ”război” se duce și pe cale diplomatică, oficialul rus declarând în același interviu: ”Ştiam că de la americani te poţi aştepta la orice truc în orice moment. Ne pregăteam pentru această situaţie la care asistăm acum. Este irelevant pentru operaţiunea specială, nu are legătură cu aceasta”, a mai declarat Riabkov.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!