Tenismenul Novak Djokovic, învingător în procesul cu guvernul din Australia. Liderul ATP poate participa la primul Grand Slam al anului

Publicitate

Victorie uriașă în instanță obținută de tenismenul  Novak Djokovic, după ce autoritățile din Australia i-au anulat viza. Sportivul din Serbia a atacat decizia în instanță și a avut câștig de cauză. După această decizie, liderul ATP poate fi lăsat să părăsească  Hotel Park, locație în care a fost ținut patru nopți în carantină alături de refugiați, dar și alte persoane aflate în carantină. Totodată, acesta își poate primi și pașaportul.

Decizia judecătorului Anthony Kely reprezintă o lovitură puternică pentru guvernul din Australia. Reprezentanții acestuia sperau ca Djokovic să fie deportat. Instanța a decis ca marele sportiv să fie eliberat de imediat după decizia instanței. Totodată, guvernul australian a fost obligat să achite și toate cheltuielile de judecată.

Avocații lui Djokovic au adus dovezi care demonstrează că acesta a trecut prin boală și prin urmare, spun ei, ar trebui să i se permită accesul în Australia chiar și în condițiile în care nu este vaccinat.

Novak Djokovic a fost testat pozitiv la coronavirus pe 16 decembrie, cel puțin așa reiese din documentele depuse în instanță de echipa sa juridică din Melbourne. Cu toate acestea, sârbul ar fi participat ulterior la evenimente sociale, fără mască, în spații închise.

Chiar dacă a câștigat acest proces, tenismenul sârb încă nu a scăpat de problem. Avocatul guvernului, Christopher Tran, a declarat, luni, că ministrul imigrării, Alex Hawke, va lua în considerare o nouă anulare a vizei de intrare în ţară a tenismenului.

Tan a precizat că ministrul Imigrării se va gândi acum dacă îşi va exercita „puterea personală de anulare”, chiar dacă judecătorul Anthony Kelly a casat decizia ministrului Afacerilor Interne de a anula viza primită de jucătorul sârb.

Judecătorul Kelly i-a spus lui Tan că apreciază avertismentul. El a avertizat, la rândul său, că, dacă ministrul ia decizia de anulare, Djokovic nu se poate întoarce timp de trei ani în Australia şi hotărârea ar putea fi atacată din nou.

După câștigarea procesului, tenismenul sârb are mari șanse de a participa la ediția din acest an a Openului australian.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!